ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ & ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

ΚΕΙΜΕΝΟ   

Μια Μανόλια και ένας Παπαγάλος συναντιούνται στο πεζοδρόμιο μιας μεγαλούπολης και γνωρίζονται... Διάφορα περιστατικά συμβαίνουν μεταξύ των δύο ηρώων, άλλα περιλαμβάνονται στην ιστορία και αλλά έμειναν στη φαντασία. Μια ιστορία που αναφέρεται στην κατανόηση του άλλου, τη συνεργασία, η φροντίδα για το περιβάλλον, την αξία του μοιράσματος.  

Ανάγνωση της ιστορίας  ΕΔΩ


ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Το κείμενο ανήκει στην κ. Αργυρή Μπιλιούρη. Τα ακαδημαϊκά εφόδια, η εκπαιδευτική της εμπειρία, η ενασχόληση με το παιδικό βιβλίο, οι δράσεις φιλαναγνωσίας  και η γνώση της αναφορικά με τις φανταστικές ιστορίες, οι οποίες επιτυγχάνουν να γίνουν κατανοητά σε μικρούς και μεγάλους κοινωνικά και συναισθηματικά θέματα, οδήγησαν σε κάποιες  ιστορίες, που άρεσαν στα παιδιά. Η μανόλια και ο παπαγάλος πήρε το δρόμο του τυπογραφείου. 

Για την κ. Μπιλιούρη περισσότερα ΕΔΩ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Η εικονογράφηση του κειμένου ήταν μία πρόκληση- δοκιμασία καθώς το κείμενο αφέθηκε στα χέρια των μαθητών να το εικονογραφήσουν. Είναι μία από τις στιγμές που δείχνουν ότι τα παιδιά είναι μεγάλοι δημιουργοί εφόσον τους δοθούν εφόδια, χρόνος και εμπιστοσύνη.  

Σε ένα εργαστήρι εικονογράφησης, στα πλαίσια προγράμματος γνωριμίας με το βιβλίο, ομάδα μαθητών της Στ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου τα σχολικά έτη 2019-21 ετοίμασαν την εικονογράφηση με τη βοήθεια της κ. Αργυρής Μπιλιούρη και την καθοδήγηση της κ. Λιάνας Δενεζάκη. 

Τα παιδιά αφού ήρθαν σε επαφή με το κείμενο, επέλεξαν τις σκηνές που ήθελαν να ζωγραφίσουν, ανέλαβε καθένα ένα θέμα και παρέδωσαν τις ζωγραφιές που συμπληρώνουν το κείμενο. Η κ. Δενεζάκη ανέλαβε την διαμόρφωση του κειμένου και τη σελιδοποίηση.

Για την κ. Δενεζάκη περισσότερα ΕΔΩ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις